Elektrik aboneliğinde yeni dönem. Herkese zorunlu olacak

Elektrik aboneliğinde yeni dönem. Herkese zorunlu olacak
Elektrik kullanımında yeni bir dönemi başlatacak sistem ile aboneler artık enerji tüketimlerini mobil uygulamadan takip edebilecek. İşte elektrikte yeni dönemin ayrıntıları…

Elektrik abonelikleri sisteminde değişikliğe gidiliyor. 81 ilde geçerli olacak yeni uygulamanın herkes için zorunlu olacağı bildirildi.

Ev ve iş yerlerindeki elektrik abonelikleri için kapsamlı bir dönüşüm başlatıldı. Bütün elektrik aboneleri için akıllı sayaç kullanımı zorunlu hale getirildi. Tanıtımı yapılan akıllı sayaç sistemi sayesinde tüketim verilerinin artık daha doğru ve anlık olarak takip edilmesi mümkün olacak.

Yıllık üretim hacmi belirli bir seviyenin üzerinde olan aboneler için uygulanacak yeni sistemin 2025 yılının başlarında devreye gireceği belirtilirken aboneler enerji tüketimlerini cep telefonlarından kolayca izleyebilecek.

ESKİ SAYAÇLAR AŞAMALI OLARAK DEVREDEN ÇIKARILACAK
Yeni sistemle birlikte, milyonlarca dolarlık bir güncelleme süreci başlatılacak ve mevcut elektrik sayaçları aşamalı olarak devreden çıkarılacak.

Belirtilen tarihten itibaren haneler, elektrik kayıt işlemlerini cep telefonları aracılığıyla gerçekleştirebilecekler.

Türkiye'de ulusal akıllı ölçüm sistemi kullanılmakta olup, 2025'in başlarından itibaren belirli bir enerji tüketim seviyesinin üzerindeki ev ve işyerleri için akıllı sayaç kullanımı zorunlu hale gelecek.

Bu yeni sistem, kullanıcıların kapalı mekanlarda bile cep telefonlarıyla elektrik yönetimi yapmalarına olanak tanıyacak.

Elektrikli araçların kurulumu ve bakımı da elektrik dağıtım lisansı olan kuruluşların sorumluluğunda olacak. TEDAŞ, iletişim yazılımının ana özelliklerini 1 Ocak 2025'e kadar yayımlamayı planlıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.