Gazeteci yazar Deniz Zeyrek 65. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliklerine katıldı

Gazeteci yazar Deniz Zeyrek 65. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliklerine katıldı
Akşehir’de gerçekleştirilen 65. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında gazeteci yazar Deniz Zeyrek, Akşehirli vatandaşlar ile bir araya geldi. Bir tesadüf üzerine Akşehir ile yolunun kesiştiğini kaydeden Deniz Zeyrek, “Artık beni de fahri Akşehirli sayabilirsiniz.” diyerek bu durumdan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Söyleşide gündemden mizaha, gündemden sanata pek çok alanda konular masaya yatırıldı

Akşehir Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal, “Mustafa Kemal Atatürk’ten miras bıraktığı ‘Anadolu Aydınlanmasını’ bizlere yaymak için çaba gösteren emekçi kardeşlerimizden.” sözleriyle katılımcılara takdim ettiği Deniz Zeyrek’e şenlikler kapsamında gerçekleştirdiği söyleşi ve ziyareti için teşekkür etti. Belediye organizasyonu ile gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

“NASREDDİN HOCA DİYİNCE AKLIMIZA AKŞEHİR GELİYOR”

Akşehir’in kendine özgü bir şehir olduğunu ifade eden Zeyrek; “Fıkra gibi günler yaşadığımız için ve kültürümüzde fıkra denince akla gelen ilk şahsiyet Nasreddin Hoca olduğu için Akşehir’den uzak kalmamız mümkün değil. Nasreddin Hoca deyince aklımıza Akşehir geliyor. Akşehir kendine özgü özellikleri olan bir şehir.” şeklinde konuştu.

“AKŞEHİR OLMASAYDI ANADOLU DA OLMAZDI!”

Gençlik yıllarından itibaren Akşehir tasvirleri ve şiirleri ile büyüdüklerinin altını çizen Deniz Zeyrek ilçenin ülke tarihi açısından önemini vurguladı. Zeyrek; “ Hani Atatürk için derler ya, ‘Olmasaydın Olmazdık’ diye, işte Akşehir’de o konumda. Akşehir olmasaydı, Afyon olmasaydı, Kocatepe olmasaydı Anadolu da olmazdı. Hep bunun bilinciyle hareket etmek lazım, hep buna sahip çıkmak lazım. Bu toprakla Türkiye’nin şekillendiği, zafer yolunda en büyük katkıyı veren topraklar. O sebeple Akşehirli olduğunuz için çok şanslısınız, kıymetini bilin.” diye konuştu.

NEŞENİZE, HOCANIZA VE BAŞKANINIZA SAHİP ÇIKIN!

Sözlerini sonlandırırken Zeyrek Akşehirlilere bir nasihatte bulundu; “Neşemizi çalmalarına izin vermeyin, memleketinize sahip çıkın, Nasreddin Hoca’ya da sahip çıkın, Başkana da sahip çıkın. Emin olun buna çok ihtiyacımız var. Sizlerin pozitif enerjinizi hissettim. Karşılaştığımızdan bu yana gülüyor, gülümsüyor Başkan Bey. Bu o kadar güzel bir şey ki bunu hediye olarak kabul ediyorum ve sizleri asla unutmayacağım.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ