İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği’nin projesinin kapanış programı yapıldı

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği’nin projesinin kapanış programı yapıldı
İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği’nin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleştirdiği Kültürel Uyum ve Bilgi Köprüsü projesinin kapanış programı yapıldı. Dünyanın dört bir yanında gelen uluslararası öğrencilere yönelik gerçekleştirilen eğitim ve etkinliklerle uluslararası öğrencilerin Türkiye kültürüyle kaynaşmasını sağlamak ve bu süreçte farklı disiplinlere yönelik bilgi paylaşımını teşvik etmek amaçlanıyor

Karatay Belediyesi Aziziye Kültür Merkezinde düzenlenen programa Konya Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Özgür Karayazılı, İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan, Prof. Dr. Bekir Biçer, dernek yöneticileri, proje kapsamında eğitim alan uluslararası öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne projeye verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

Başkan Arslan, projenin uluslararası öğrencilerin Türkiye kültürüyle kaynaşmasını sağlamak ve bu süreçte farklı disiplinlere yönelik bilgi paylaşımını teşvik etmek amacıyla yürütüldüğünü ifade edderek, “Projenin sonucunda olumlu sonuçlar aldık. Uluslararası öğrencilerimiz proje kapsamında gerçekleştirilen eğitim ve etkinliklere özverili bir şekilde katılım sağladı. Tüm hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Konya Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Özgür Karayazılı da bu projeyi gerçekleştiren İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği yetkililerine teşekkür ederek, projeye katılan öğrencileri tebrik etti.

Konuşmaların ardından Kültürel Uyum ve Bilgi Köprüsü Proje Koordinatörü Zeynep Erva Şahin proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlik ve atölyelere dair bir sunum yaptı. Şahin, projenin temel hedefi kültürel uyumun bir toplumda sosyal kaynaşma açısından kilit bir rol oynadığına vurgu yapmak ve kültürler arası etkileşim ve iletişim için güçlü bir zemin oluşturmaktır. Bu bağlamda, hem yerel halkın hem de farklı kültürlerden gelen bireylerin birbirini tanıması ve anlaması sağlanarak, geniş katılımlı bir toplumsal etkileşim modeli oluşturulmuştur.” diye konuştu.

Şahin, proje kapsamında Konya Panoramik Şehir Turu, Yazarlar ve Genç Okurlar Buluşması, Nevşehir Gezisi, Temiz Çevrem Konya etkinliği, Dünya Eğitim ve Savaş Çalıştayı, Sosyal Girişimcilik Semineri ile birlikte Resim Atölyesi, Hüsn-i Hat Atölyesi, Dijital İnovasyon Atölyesi, Dünyadan Lezzetler Atölyesi, Yardım ve Temel Afet Eğitimi verildiğini belirtti.

Öğrenciler adına konuşan Rohenza Martha Sukma, projenin çok verimli olduğunu, Konya ve Türkiye’nin farklı kültürlerini öğrenme şansı yakaladıklarını belirtti.

Diğer bir öğrenci Maysam Hasan Tabsho ise projeyi düzenleyen İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneğine ve Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne teşekkür ederek projenin eğitim süreçlerine büyük katkı sağladığını ve Türk kültürüne dair unutamayacakları anılar biriktirdiklerini kaydetti.

Program sonunda projeye katılım sağlayan öğrencilere sertifikaları takdim edildi.