Konya merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu: 7 kişi gözaltında
Yayınlanma:
Konya merkezli 4 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY'nin TSK mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) mahrem yapılanmasında görev aldığı belirlenen 8 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
Başsavcılığın talimatı doğrultusunda, bu şüphelilere yönelik olarak Konya merkezli olmak üzere İstanbul, Kırklareli ve Kayseri illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonda, 7 şüpheli gözaltına alındı ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü'nde adli işlemleri başlatıldı.
Şüphelilerin mahrem yapılanma içindeki faaliyetleriyle ilgili detaylı sorgulamalar yapılırken, yakalanamayan diğer bir şüpheliyi bulmak için çalışmalar devam etmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.