Master Shoes 2. Konya Ayakkabı ve Çanta Moda Fuarı Kapılarını Açtı

Master Shoes 2. Konya Ayakkabı ve Çanta Moda Fuarı Kapılarını Açtı
Konya Ayakkabıcılar Odası ve Konya Ayakkabı Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen Master Shoes 2. Konya Ayakkabı ve Çanta Moda Fuarı, görkemli bir törenle ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, Konya Ticaret Odası TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen törende, ülkenin kalkınması ve ilerlemesi için üreticilerin ve sanayicilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Ülkenin ayakkabı sektörü ihracatının 2022'de, bir önceki yıla nazaran yüzde 21 artarak 1,31 milyar dolar seviyesine ulaştığını aktaran Ağar, "2023 yılında ise ayakkabı ihracatımızda küçük bir daralma yaşanmış olsa da 1,27 milyar dolar ihracat gerçekleşmiş ve ayakkabı birim ihraç fiyatlarında 2022'ye göre yüzde 20 artış yaşanması sektör için umut verici olmuştur." ifadelerine yer verdi.

Konya'nın ayakkabı üretim potansiyelinin yüksek olduğunu vurgulayan Ağar, "Ayakkabı ihracatına Konya özelinde baktığımızda şehrimizin yüzde 13,7 artışla bir önceki yıla göre, 34,5 milyon dolar tutarında net ihracat yaptığını görmek bizim için gurur vericidir. Bu potansiyeli ve fırsatı kaçırmamak için sektörümüzün tasarım ve inovasyon hususlarına odaklanması gerekmektedir. Biz Bakanlık olarak bu hususun bilincinde ve ihracatçılarımızın yanındayız." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.