Selçuklu Belediyesi, Konya'yı Türkiye’nin En Gelişmiş Spor Tesisleriyle Buluşturuyor

Selçuklu Belediyesi, Konya'yı Türkiye’nin En Gelişmiş Spor Tesisleriyle Buluşturuyor
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan ve olimpiyatlara sporcu yetiştirme amacı güden Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’nin inşaatında detaylı incelemelerde bulundu.

Selçuklu Belediyesi, spor camiasına büyük bir altyapı sunacak ve olimpiyatlarda başarıyı destekleyecek Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’ni Konya'ya kazandırıyor. Sancak Mahallesi'nde inşaatı hızla devam eden bu dev tesis, Türkiye’nin ilk yeşil sertifikasına sahip olacak. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, inşaat alanında incelemelerde bulunarak, çalışmalardaki son gelişmeler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Pekyatırmacı: “Çocuklarımızın yeteneklerini keşfedeceğiz”

Selçuklu Belediyesi olarak şehrin ve ülkenin spor altyapısına değer katacak önemli bir yatırımın inşasını hızlı bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,“ “Sporun merkezi Selçuklu” sloganıyla çıktığımız bu yolda spora olan ilgiyi arttırmak, daha fazla sayıda gencimizin, çocuğumuzun spor yapmasını sağlamak amacıyla bugüne kadar önemli destekler sağladık. Şimdi de Olimpiyatlara sporcu yetiştirmek hedefi doğrultusunda Konyamıza Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezini kazandırıyoruz.

İnşallah bu güzel eser spor alanında şehrimiz için önemli bir kazanım olacak. Selçuklu Belediyesi olarak spor altyapısının güçlenmesine katkı sağlamaktan ve spor yatırımlarımızı böyle nitelikli bir eser ile taçlandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Merkezimiz tamamlandığında Konya’nın ilk, Türkiye’nin de en kapsamlı spor tesislerinden biri olacak.

Geleceğimiz olan gençler ve çocuklarımız için büyük önem taşıyan bu tesisimiz gençlerimize aynı anda toplam 18 farklı spor branşında spor yapma imkanı sağlayacak. Sporcu merkezimiz tamamlandığında günde en az bin 200 ila bin 500 arasında sporcumuza hizmet sunacak. Bu kapsamda çocuklarımızın yeteneklerini uygulayacağımız ölçme ve değerlendirme programları sayesinde keşfedeceğiz.

Ayrıca şehrimize bir tesis inşa ederken gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak şiarıyla tesislerimizi çevreye ve doğaya karşı duyarlı üretmeye özen gösteriyoruz. Bu doğrultuda Türkiye’nin ilk Yeşil Sertifikalı (LEED) Sporcu Yetiştirme Merkezi ünvanını Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezine kazandırdık. Merkez kendi enerjisinin yüzde 90’ını çatısında kurulacak olan güneş enerjisi panellerinden elde ederek yıllık 350 bin kw/saat enerji tasarrufu sağlayacak.” şeklinde ifadelere yer verdi.

Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi, sunduğu donanımlarla göz dolduruyor

23 bin 514 metrekare kapalı alan ve 15 bin 630 metrekare açık saha ile dikkat çeken merkezde, iki adet 25 metreye 35 metre ve 25 metreye 12,5 metre boyutlarında yüzme havuzları, hentbol ölçülerine uygun kapalı spor salonu, karate, judo, jimnastik, masa tenisi, güreş, satranç, tekvando, wushu, kickboks ve okçuluk branşlarına özel spor salonları yer alacak.

Ayrıca, fitness salonu, FIFA standartlarında bir futbol sahası, Dünya Atletizm Birliği kriterlerine uygun atletizm pisti, spor müzesi, spor mağazası, seminer salonu, VIP odası, kafeterya ve idari birimler de tesisin içinde bulunacak.

Yüzme havuzlarında aynı anda 150 öğrenci yüzme eğitimi alabilirken, diğer spor salonlarında antrenman süresine bağlı olarak her biri 20 sporcu olmak üzere en az 200 sporcu eğitim yapabilecek. Atletizm sahasında ise aynı anda 150 sporcu aktivite gerçekleştirebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.