Nasreddin Hoca Şenlikleri resim ve şiir sergilerinin açılışlarıyla devam ediyor

Nasreddin Hoca Şenlikleri resim ve şiir sergilerinin açılışlarıyla devam ediyor
65. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında şiir sergisi ve resim sergilerinin açılışları yapıldı

65. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında şiirden sanata birçok alanda etkinlikler yapılmaya, önemli şahsiyetler anılmaya devam ediyor. Akşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Nuri Köksal'ın katılımıyla Akşehir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Ahmet Çuhacı Anısına Şiir Sergisi’nin ve Tarihi Yukarı Hamamda sanatseverlerin beğenisine sunulan resim sergisinin açılışları yapıldı.

AHMET ÇUHACI ANISINA ŞİİR SERGİSİ AÇILDI

Şenlikler kapsamında gerçekleştirilen Ahmet Çuhacı Şarkıları ve Şiir Sergisi kapsamında Akşehir Kültür Merkezi’nde ustanın eserleri sergilendi. Şiir sergisi açılış törenine Akşehir Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker ve serginin açılmasında büyük emeği olan Ali Baki Çağlayan katıldı.

Açılışta konuşma yapan Başkan Köksal, Metin Peker’in karikatürcüler derneğinin uluslararası alanda boyut kazanmasındaki önemine vurgu yaparak nice başarılar ve sağlıklı bir ömür diledi. Sözlerine devam eden Başkan Köksal; “Mizah zeki adam işidir ve zekânın zekâtıdır. Mizah katlanmak çağdaşlık ve sabır işidir. Nasreddin Hoca torunları mizah konusunda iyiler ancak çağdaşlık konusunda umulur ki muasır medeniyetler seviyesine hep birlikte ulaşacağız.” şeklinde konuştu.

Başkan Köksal konuşmasının devamında ise Ahmet Çuhacı’yı anarak hep yaşayacağını vurguladı.

TARİHİN İÇİNDEN RESİM SERGİSİ AÇILIŞI

Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen şiir sergisi açılışının ardından Başkan Nuri Köksal restorasyonu gerçekleştirilen Yukarı Hamamda sanatseverlerin beğenisine sunulan Sergi ve Sanat İşliklerinin açılış töreni yapıldı. Sergi şenlik boyunca misafirlerini bekliyor olacak.

Açılışı gerçekleştirilen sergilerin isimleri ise şu şekilde;

Sende De Bende De Anısı Var

Minyatür Sergisi

Tezhip Ebru Hat Çini Sergisi

Yağlı Boya RESİM Sergisi

Kaynak:HABER MERKEZİ