Restoranda sipariş krizi: Müşteri darp edildi

Restoranda sipariş krizi: Müşteri darp edildi
Ankara’da iftar için ailesi ve iş arkadaşıyla restorana giden bir adam, yemeklerin gecikmesi nedeniyle restoranı terk etmek isteyince çalışanlar tarafından darp edilerek burnunun kırıldığını ileri sürdü. İşletme yetkilileri ise bu iddiaları yalanladı.

Olay, Etimesgut'un Bağlıca semtinde bulunan bir restoranda gerçekleşti. İddiaya göre, Mimar Erdoğan Mert Onat Yıldırım (29), eşi, kardeşi ve iş arkadaşıyla birlikte iftar için rezervasyon yaptırdı. Ancak Yıldırım ve grubundaki bazı kişilerin yemek siparişleri, iftar vaktinin üzerinden bir saat geçmesine rağmen gelmedi.

Duruma tepki gösteren Yıldırım, hesabı ödeyip mekandan ayrılmak istedi. Ancak, bu durum çalışanlarla arasında tartışmaya yol açtı ve kısa süre içinde tartışma büyüyerek Yıldırım, yaklaşık 40 kişilik bir grup tarafından darp edildi. Aldığı darbeler sonucu burnu kırılan ve vücudunun çeşitli yerlerinde hasar meydana gelen Yıldırım, hastaneye kaldırıldı.

Yıldırım, sadece kendisinin değil, kardeşi de dahil olmak üzere yanındaki kişilerin de saldırıya uğradığını belirterek, olayın sorumluları hakkında şikayetçi olduğunu açıkladı.

"Her gören vurmaya çalışıyordu"
Olayla ilgili konuşan Erdoğan Mert Onat Yıldırım, "Şirket çalışanlarımızla birlikte iftar yemeğine gittik. Restoran çalışanlarına yemekler geç geldiği için şikayetimizi ilettik. Yaklaşık 15 kişiydik. Masanın yarısından fazlasının yemeği gecikince hesabı ödeyip kalmak istediğimizi söyledik. Bu durum da kendilerini mutsuz etti. Yemeklerin geleceğini söylediler. Ardından hesabı ödemek istedim. Hep birlikte masadan kalktık.

Oradaki yetkili bana sinirlendi ve bağırmaya başladı. Aldırış etmeden mekanı terk etmek istedim. Kız kardeşimin bağırma sesini duyunca geri döndüm. O sırada da kavga çıktı. Önce birkaç kişi saldırdı. Ardından da sayı gittikçe çoğaldı. Adeta arbede oldu. 30 ila 40 arasında kişinin saldırısına uğradım. Her gören vurmaya çalışıyordu.

Burnumda ciddi kırıklar var. İyileştikten sonra ameliyat olacağım. Nefes alamıyorum, ameliyat olmadan da alamayacağım. Düzenli olarak spor yapan birisiydim, artık yapamayacağım. Yorgun ve yıpranmış hissediyorum" ifadelerini kullandı.

"Çalışanların yarısı Türk değildi"
Restoranda çalışan kişilerin kaçak işçi olduklarını ve sigortasız çalıştırıldıklarını iddia eden Yıldırım, "Orada çalışanların sigortalı işçi olduğunu da düşünmüyorum. Yarısından fazlası Türk bile değildi. Her şey 10 dakika sürdü. Hastaneye zor yetiştik. Şikayetçi olduk, peşlerini bırakmayacağız. Türk yargısının gerekli cezayı vermesini istiyorum. Restoran hakkında şikayet içeren çok fazla yorum var. Hiçbir şey yapamıyorum. Şu anda çalışmam gerekiyor ama yapamıyorum" şeklinde konuştu.

"Restoran çalışanı bana ‘Hak ettiniz' dedi"
Yıldırım'ın kız kardeşi Nilsu Yıldırım ise, "İftar için restoran gitmiştik. Arkadaşlarımızın bazılarının yemeği geldi ama bir saat geçmesine rağmen bizim siparişimiz gelmemişti. Birkaç kez yemeğin ne zaman geleceğini sorduğumuzda bize agresif tavırlarla cevap verdiler.

Siparişlerimiz gelmeyince kalmak istedik. Ardından tartışmalar büyümeye başladı. Bizi ittirerek mekandan dışarıyı atmaya çalıştılar. Hiçbir yetkili de o sırada gelip çalışanlara uyarıda bulunmadı. Oradakiler bize, ‘Herkes oruçlu, böyle şeyler olabilir' dedi. Ben de böyle bir şeyi kabul edemeyeceğimizi söyledim. Ardından polisler geldi. Olayları anlattık.

İçeriye tekrar girdiğimizde hiçbir personelin pişmanlık duymadığını gördüm. Bize gülüyorlardı. Abimin hastaneye kaldırıldığını söylediğimde oradaki kadın çalışan bana ‘Hak ettiniz' dedi. Şikayetçiyiz. Olaylar çok hızlı gelişti. Çok çabuk kalabalık oldular. Bu restoranın çalışanlarının kaba bir üslupla hizmet verdiğini çok kez duymuştuk" dedi.

İddiaların odağındaki işletme suçlamaları kabul etmedi
Restoran yetkilileri, olayın kendileriyle hiçbir bağlantısı olmadığını ve müşteriler arasında çıkan bir anlaşmazlık sonucu yaşandığını savundu. Röportaj yapmayı reddeden yetkililer, suçlamaların gerçekleri yansıtmadığını belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.