Sarayönü Derneği'nden depremzede çocuklara şefkat eli

Sarayönü Derneği'nden depremzede çocuklara şefkat eli
Kurulduğu günden beri çok önemli sosyal faaliyetler gerçekleştiren Sarayönü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, son olarak "Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen 06 Şubat depremlerini unutturmamak ve o bölgede ki depremzede çocukların yüzünü güldürmek için yeni bir etkinlik daha düzenledi.

Sarayönü Derneği geçtiğimiz yıl yaşanan depremlerden etkilenen Hataylı depremzede çocukları sevindirmek ve onlara destek olmak için bir proje geliştirdi.

“Bir çocuk gülsün, tüm dünya gülsün” sloganıyla hareket eden dernek yönetimi depremzede çocuklar kırtasiye yardımlarının yanı sıra çeşitli oyuncaklar dağıtarak yüzlerde tebessüm oluşturdu.

Dernek üyelerinden Mehmet Ali Elma'nın geçmişte görev aldığı Hatay'daki TOBB İlkokulu'na destek olmak için harekete geçen dernek temsilcileri, okulun ihtiyaçlarını belirlemek üzere temasa geçti.

Başkan Yardımcısı Cihat Ulusoy, Serkan Karaarslan, Ziya Kınacı, Zekeriya Çobanoğlu, Hüseyin Türkoğlu ve Mehmet Ali Elma'dan oluşan 6 kişilik ekip, Sarayönü'nden yola çıkarak Hatay'a ulaştı.

Okul yönetimi tarafından karşılanan ekip, öncelikle okulun çeşmelerinin bakım ve restorasyonunu gerçekleştirdi. Ardından tüm sınıfların dolaplarını yenileyen ekip, Anasınıfı dahil olmak üzere 4. sınıfa kadar olan bütün çocuklara yaklaşık 600 oyuncak dağıtarak depremzede çocukların yüzlerinde gülücükler oluşturdu.

sarayonu-dernegi-hatay-ogrenci-yardim-1.jpg

Okul yönetimi tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan ekip, görevlerini başarıyla tamamladıktan sonra Sarayönü'ne geri döndü.

Sarayönü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Hatay'daki TOBB İlkokulu'na yaptığı bu anlamlı yardım, takdirle karşılandı.

sarayonu-dernegi-hatay-ogrenci-yardim-2.jpg

Sarayönü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emre Güney, bölgede yaşanan felaketin hala tazeliğini koruduğunu dile getirerek, ”Sarayönü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak, gönül coğrafyamızın bir parçası olan Hatay'da yaşanan zorlu süreçler karşısında derin bir duyarlılıkla hareket ettik. Hatay'daki TOBB İlkokulu'na gerçekleştirdiğimiz yardım faaliyetimiz, sadece bir yardım eli uzatmakla kalmadı, aynı zamanda birlik ve beraberlik ruhumuzu pekiştirdi.

Yolculuğumuzun amacı sadece eksiklikleri gidermek değildi, aynı zamanda kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek ve Hataylı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmekti. Okulumuzun çeşmelerinden sınıf dolaplarına, oyuncaklardan yüzlerce çocuğumuzun yüzündeki gülümsemeye kadar uzanan bu süreçte, her bir adımda birlikte olduğumuzu ve dayanışma içinde olduğumuzu göstermek istedik.

Hatay'a gerçekleştirdiğimiz bu ziyaret ve yardım faaliyeti, insanlık değerlerinin önemini bir kez daha hatırlatmıştır. Bizler, Sarayönü olarak, sadece kendi sıkıntılarımızla değil, tüm ülkemizin ve insanlığın zorluklarıyla da ilgilenen bir toplumuz.

Bu duygularla, desteklerini esirgemeyen tüm üyelerimize ve gönüllülerimize teşekkür ediyor, Hatay'daki kardeşlerimize sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz.” şeklinde konuştu

sarayonu-dernegi-hatay-ogrenci-yardim-5.jpg

Etiketler :