Sarayönü'nde Gençlere Atlı Spor Tutkusu Kazandırılıyor
Kurşunlu Mahallesi'nde faaliyet gösteren Kurşunlu Atlı Spor Kulübü'nün başkanı Ramazan Çelik, atçılığa 12 yıl önce köyde hobi olarak başladıklarını belirtti.
Çelik, kulübe ait tesislerde şu an 28 at bulunduklarını ve inşaatı süren 10 yeni ahırla bu sayının 38-40'a çıkacağını ifade etti.
Kulübün amacı, ata sporlarını yaşatmak ve gençlere at sevgisini kazandırmak olarak belirlenmiş. Kulüpte, atlı spor oyunları, atlı okçuluk ve yer okçuluğu gibi geleneksel sporların yanı sıra, binicilik ve okçuluk eğitimi de veriliyor.
Bay ve bayan iki öğretmen, eğitimleri düzenleyerek çocukların ve gençlerin atlarla bağ kurmasını sağlamayı hedefliyor. Ayrıca, safari hizmetleri ve binicilik aktiviteleri, katılımcılara kültürel bir deneyim sunuyor.
Çelik, kulübün sadece sporla sınırlı olmadığını, aynı zamanda sosyal bir buluşma noktası haline geldiğini vurguladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.