Sarayönü'nde Gençlere Atlı Spor Tutkusu Kazandırılıyor

Sarayönü'nde Gençlere Atlı Spor Tutkusu Kazandırılıyor
Sarayönü'ndeki Kurşunlu Atlı Spor Kulübü, ata sporlarını koruyarak ve atçılık kültürünü gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor.

Kurşunlu Mahallesi'nde faaliyet gösteren Kurşunlu Atlı Spor Kulübü'nün başkanı Ramazan Çelik, atçılığa 12 yıl önce köyde hobi olarak başladıklarını belirtti.

Çelik, kulübe ait tesislerde şu an 28 at bulunduklarını ve inşaatı süren 10 yeni ahırla bu sayının 38-40'a çıkacağını ifade etti.

sarayonunde-genclere-atli-spor-tutkusu-kazandiriliyor1.jpg

Kulübün amacı, ata sporlarını yaşatmak ve gençlere at sevgisini kazandırmak olarak belirlenmiş. Kulüpte, atlı spor oyunları, atlı okçuluk ve yer okçuluğu gibi geleneksel sporların yanı sıra, binicilik ve okçuluk eğitimi de veriliyor.

Bay ve bayan iki öğretmen, eğitimleri düzenleyerek çocukların ve gençlerin atlarla bağ kurmasını sağlamayı hedefliyor. Ayrıca, safari hizmetleri ve binicilik aktiviteleri, katılımcılara kültürel bir deneyim sunuyor.

sarayonunde-genclere-atli-spor-tutkusu-kazandiriliyor2.jpg

Çelik, kulübün sadece sporla sınırlı olmadığını, aynı zamanda sosyal bir buluşma noktası haline geldiğini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum