Sarayönü’nde İlköğretim Haftası etkinliği

Sarayönü’nde İlköğretim Haftası etkinliği
Her yıl okulların eğitim öğretime başladığı ilk hafta olarak kutlanan İlköğretim Haftası, Sarayönü’nde de Cuma günü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu’nda düzenlenen törenle kutlandı.

2024-25 eğitim-öğretim yılının başlaması vesilesi ile düzenlenen törene Sarayönü Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Belediye Başkanı Necati Koç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yavuz, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam etti.

sarayonunde-ilkogretim-haftasi-etkinligi-4.jpg

Okul Müdürü Harun Canbirdi, konuşmasında yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını ve mutluluğunu taşıdıklarını dile getirerek,

“2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okula geri dönmenin heyecanını, öğretmenleriniz ve arkadaşlarınıza yeniden kavuşmanın mutluluğunu, öğrencilerine yeni ufuklar açmak için büyük bir özveriyle çalışan öğretmenlerimizin gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Günümüzde bilgi çeşitlenmiş ve ulaşılması oldukça kolay hale gelmiştir. Hızla değişen ve gelişen bir dünyada yaşıyoruz. Teknoloji ve iletişimdeki bu gelişmeleri olumlu değerlendirebilmek ve olumsuz etkilerinden uzak kalabilmek ancak iyi bir eğitimle mümkündür. Eğitim, geleceği şekillendirecek ve bu değişim her alana yansıyacaktır. İşte bugün, geleceği inşa edecek, dünyayı değiştirecek ve Türkiye’nin aydın bireyleri olacak siz değerli öğrencilerimiz için çalışmaya başlıyoruz.

İnsanların ilk eğitim aldığı yer ailesidir ve ilk öğretmenleri ise anne-babalarıdır. Bu nedenle biz öğretmenler için en büyük destek öğrencilerimizin ailelerinden gelecektir.

Okul, yön verilen değil yön veren, haklarını savunan, aydın ve aydınlatan bireyler yetiştirmeyi hedefler. Öğrencilerimizin burada kazandığı becerilerin ve değerlerin hayata geçirilmesinde velilerimizin büyük rolü olacaktır. Öğretmen-öğrenci-veli ilişkilerinin pozitif bir yaklaşımla sürdürülmesi, hedeflerimize daha hızlı ve sağlıklı ulaşmamızı sağlayacaktır.

Sevgili öğrenciler, sizler burada, çağdaş, bilgili, küçüklerine karşı sevgi dolu, büyüklerine saygılı, zorlukların üstesinden gelebilen ve yeniliklere açık bireyler olarak yetişiyorsunuz. Sizin başarınız, Cumhuriyetimizin ve Türkiye’mizin temellerini daha da güçlendirecek; ülkemizin geleceği umut dolu olacaktır. Bu umudun yeşermesinde ve hayallerin gerçeğe dönüşmesinde öğretmenlerin sabrı, azmi ve çabaları asla unutulmamalıdır.

Eğitimin sadece okulda değil, yaşam boyu devam ettiğini unutmayarak her fırsatı değerlendirmelisiniz. Bu bilinçle yeni eğitim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize başarı, sevgi ve mutluluk dolu günler getirmesini diliyorum. Hepinizin İlköğretim Haftası kutlu olsun."

sarayonunde-ilkogretim-haftasi-etkinligi-2.jpg

Program öğrenciler tarafından sergilenen gösteriler ve okunan şiirlerle sona erdi. Törenin ardından Kaymakam Abdullah Huzeyfe Çakmak, Belediye Başkanı Necati Koç, okul müdürleri ve öğretmenler ile eğitim üzerine sohbet etti