Seydişehir’de Gaziler Günü Dolayısıyla Tören Düzenlendi

Seydişehir’de Gaziler Günü Dolayısıyla Tören Düzenlendi
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Seydişehir’de gaziler günü kutlandı. Çelenk sunum töreninin ardından şehitlik ziyaretinde bulunan Kaymakam Cevdet Bakkal ve Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, daha sonra gaziler onuruna gerçekleştirilen yemekte Şehit Aileleri Gaziler ve aileleriyle bir araya geldi

Millet Bahçesinde organize edilen yemeğe Kıbrıs Gazileri, İç Güvenlik Gazileri, şehit aileleri katıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Yakup Söğüt, kendilerini her yıl hatırlayan ve her zaman yanlarında olan Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu ve Kaymakam Cevdet Bakkal’a teşekkür etti.

Türk milletinin, hangi koşul altında olursa olsun, vatanını ve milletini korumak için amansız mücadeleler verdiğini ifade eden Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu; “Vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en zor şartlar altında bile siz gazilerimiz “Ya İstiklal, Ya Ölüm” diyerek canlarını ortaya koymaktan hiçbir zaman geri durmayan kahramanlarımızsınız. Sizler, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan adısınız. Şanlı tarihi boyunca tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır.

Bu uğurda girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Bu zaferlerin mimarları siz değerli gazilerimiz ve şehitlerimizsiniz. Bu anlamlı gün vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimize rahmet diliyorum. Sizlerin de 19 Eylül Gaziler günün kutluyorum” şeklinde konuştu.

Gazilerin her zaman övünç kaynağı olduğunu kaydeden Kaymakam Cevdet Bakkal, “Gazilerimiz, bizler için müstesna yeri olan önemli değerlerimizdir. Hangi koşul altında olursa olsun, canını bile vermekten geri durmayan gazilerimiz, ülkemizin yaşayan kahramanlarıdır. Vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması uğruna canı pahasına mücadele eden siz kıymetli gazilerimizin gaziler gününü kutluyorum “şeklinde ifadelere yer verdi.

Millet Bahçesinde gaziler onuruna verilen yemeğe, Kaymakam Cevdet Bakkal, Garnizon Komutanı Ümit Lale, Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Yalçın Özkubat, Ağır Ceza Reisi Osman Nuri Öz, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Gökhan Arıkan, Kurum Müdürleri, Şehit ve Gazi aileleri katıldı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.