Tarih KOMEK ile canlandırılıyor

Tarih KOMEK ile canlandırılıyor
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği meslek edindirme kursu KOMEK geleneksel dokuma sanatlarının da devam etmesine yardımcı oluyor.

Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya göç ettikleri sırada getirdikleri el sanatları, Anadolu topraklarında yerel kültürler ile etkileşime girmiş ve ortaya Anadolu kültürünün de içinde yer aldığı farklı eserler ortaya çıkıyor.

Bu sanatlar, toplulukların sosyal yapısını güçlendirir ve geleneklerin kuşaktan kuşağa aktarılmasına olanak tanır. Özellikle günümüzde, geleneksel el sanatları sadece estetik birer obje değil, aynı zamanda kültürel değerlerin korunması açısından da büyük bir öneme sahiptir.

Toplumların önemli somut kültürel ürünleri arasında geleneksel el sanatı ürünler yer almaktadır. Teknolojinin ilerlemesi, ihtiyaçların sürekli değişmesi ve ayrıca el sanatlarında üretimin pahalı olması genel olarak el sanatlarına dayalı üretimi durma noktasına getirmiştir.

tarih-komek-ile-canlandiriliyor-1.jpeg

Geleneksel el sanatları arasında yer alan dokuma da unutulmaya yüz tutmuş el sanatları arasında yer alıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği meslek edindirme kursu KOMEK geleneksel dokuma sanatlarının da devam etmesine yardımcı oluyor.

İşte geleneksel dokuma sanatını devam ettirmek isteyen Büyükşehir KOMEK’in Karatay İlçesi’nde bulunan Mengene ASEM’de geleneksel dokuma eğitimleri başlıyor. Düzenlenecek olan Çıpıt dokuma, Çarpana dokuma ve Halı-Kilim dokuma gibi el emeği sanatlarına ilgi duyanlar için büyük fırsat sağlıyor.

Köklerimize uzanan bu eşsiz zanaatleri öğrenmek ve kültürel mirasımızı yaşatmak isteyenlerin kurslara kayıt yaptırması isterdi. Kursun kayıt tarihleri ise 21 Ocak – 3 Şubat 2025 olarak belirlendi. Kurslara kayıt yaptırmak isteyenler www.komek.org.tr linkinden müracaatta bulunabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.