Üreticiye bitkisel üretimde yeni destekleme modeli anlatıldı

Üreticiye bitkisel üretimde yeni destekleme modeli anlatıldı
Yunak İlçe Tarım ve orman müdürlüğünce “Bitkisel Üretimde Yeni Destekleme Modeli” hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Toplantıdan sonra açıklamada bulunan Tarım ve orman ilçe Müdürü Hasan Yaz , 2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Diyerek sözlerine şu şekilde devam etti :

‘’Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’nın kamuoyuna açıkladığı üzere yeni destekleme modeli ile ilk defa bitkisel üretim destekleri 3 yıllık ve üretim dönemi belirlenmiştir. Destek kalemlerinde sadeleştirmeye gidilip , bitkisel üretim yapan ÇKS'ye kayıtlı tüm üreticiler desteklerini alacaktır.

Bakanlığımızca alınan bu kararla birlikte çiftçilerimiz ne üreteceğine karar vermeden önce, hangi havzada, hangi ürüne, ne kadar destek alacağını bilmiş olacak. Böylece çiftçilerimizi, planlı üretime yönlendirecek ve plansız üretimin getirdiği birtakım olumsuzlukların da önüne geçmiş olacağız"

Üretimde verim ve kalitenin artırılması ve kayıtların güncel tutulması, üretim sürecinde yaşanan olumsuzluklardan üreticilerin korunmasını amaçlayan, üretim planlaması ve yeni destekleme modelinin anlatıldığı toplantıya, Ziraat Odası Başkan Vekili Mustafa Aktaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Hacı Mahmut Serter ile mahalle muhtarları , daire amirleri , tarımsal kooperatif yöneticileri ve üreticiler katıldı.

''Bilgilendirme çalışmaları İlçe Tarım ve orman müdürlüğü personelleri tarafından tüm mahallelerde yapılmaya devam edilecektir. Tarımsal Desteklemelere İlişkin Konularda üreticilerimiz ilçe müdürlüğümüzden ayrıntılı bilgi alabilecektir.'' açıklamasına yer verildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.