Yapıcı ve Kola Ailelerinin mutlu günü

Yapıcı ve Kola Ailelerinin mutlu günü
Sarayönü Başhüyük Mahallesinin tanınmış aileleri akraba oldu. Rukiye-Birol Yapıcı çiftinin kızları Eda ile Hülya-Abdurrahman Kola çiftinin oğlu Aziz, Cuma günü düzenlenen düğünle dünya evine girdi. Konya gerçekleştirilen bu özel merasim, hem çiftin mutluluğuna hem de Kafkas kültürüne olan bağlılığına sahne oldu.

Her iki ailenin de Karaçay kökenli olması nedeniyle, düğün geleneksel Kafkas törenleriyle taçlandırıldı. Misafirler, Kafkas kültürüne özgü ritüeller ve müziklerle dolu unutulmaz anlar yaşadı.

Toy (eğlence) adı verilen bu geleneksel eğlencede Başhüyük Kuzey Kafkas Karaçay-Malkar Derneği Halk Dansları topluluğu Donbay Ensemble’ın sergilediği Kafkas kültürüne has zarif ve enerjik halk dansları gösterisi ve gençlerin eşsiz performansı düğüne büyük renk kattı.

Bu özel günde Eda ve Aziz çiftini, aileleri ve yakın arkadaşlarının yanı sıra çok sayıda davetli de yalnız bırakmadı. Çiftin bu mutlu anlarına tanıklık eden davetliler aynı zamanda hem kültürel bir şöleni de doyasıya yaşadı.

Saray Medya olarak Eda ve Aziz çiftimize bir ömür boyu mutluluklar diler, Yapıcı ve Kola Aileleri için de bu birlikteliğin hayırlara vesile olmasını temenni ederiz