Altında rekor üstüne rekor! Fiyatı gören kuyumcuya koşuyor

Altında rekor üstüne rekor! Fiyatı gören kuyumcuya koşuyor
Geçtiğimiz hafta rekora koşan altın, yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. Altın fiyatlarını gören yatırımcı ise kuyumcuya koşuyor. İşte 16 Eylül 2024 Pazartesi gününe ilişkin altın fiyatları...

Yatırımcının güvenli limanı altın, geçtiğimiz hafta kırdığı rekorun ardından yukarı yönlü hareketini sürdürüyor. Bu seyir, yeni bir rekor daha getirdi.

Küresel piyasalar çarşamba günü açıklanacak olan ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararına odaklandı. Fed'in 25 baz puanlık faiz indirimi beklentisi devam ederken Avrupa Merkez Bankası ikinci faiz indirimini gerçekleştirdi.

Fed'in faiz indireceğine yönelik beklentiler altın fiyatlarına yeni rekorlar getirmeye devam etti. Geçtiğimiz hafta tarihi rekora imza atan ons ve gram altın yeni haftaya da rekorla başladı. Haftanın son işlem gününde 2.560 – 2.582 aralığında işlem gören altının onsu, günü 2.578 dolar seviyesinde geride bıraktı.

Yeni haftaya 2.589 seviyesini görerek rekoru gören ons altın, sabah seansında 08.42’de 2.588 dolar seviyesinde yukarı yönlü hareketini sürdürdü.

GRAM ALTIN YÖNÜNÜ YUKARIYA ÇEVİRDİ
Gram altın, Dolar/TL kurundaki sakin seyir ve ons altındaki yeni rekorların etkisiyle, yukarı yönlü bir seyir sergiliyor.

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününü 2.792 – 2.822 lira aralığında geçiren gram altın, günü 2.814 liradan geride bıraktı.

Yeni haftanın ilk işlem gününde ise sabah 2.828 seviyesini görerek rekora imza attıktan sonra aynı saat diliminde 2.820 seviyesinde yükselişine devam ediyor.

KAPALIÇARŞI ALTIN FİYATLARI
Resmi altın fiyatları ile Kapalıçarşı altın fiyatları arasındaki makas açılmaya devam ediyor. Aradaki farkın 40 lirayı aştığı altın fiyatları tabelaları yerinden oynattı.

İşte Kapalıçarşı altın fiyatları:
Gram altın: 2.367,54
Çeyrek altın: 4.679
Yarım altın: 9.353
Tam altın: 18.640

KÜRESEL GELİŞMELER
Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler para piyasalarında olduğu gibi altın fiyatları üzerinde de etkiliyor.

Piyasaların dört gözle beklediği Fed faiz kararı 18 Eylül’de yapılacak. Fed’in faizleri 50 baz puan indirmesi bekleniyor. Bu durumda altın fiyatlarını yukarı yönlü destekliyor.

Yurt içi tarafta ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı toplantısı takip edilecek. TCMB’nin faizlerde değişikliğe gitmeyerek faizleri sabit tutması bekleniyor.

Piyasalarda gelecek olan haber akışları piyasalarda etkili olabilir.

Kaynak:HABER MERKEZİ