Atletizmde 631 sporcu ter döküyor

Atletizmde 631 sporcu ter döküyor
Konya'da 48 ilden 631 sporcunun katılımıyla düzenlenen Naili Moran Yaş Grupları Atletizm Final Yarışmaları Selçuklu Atletizm Pisti'nde başladı.

631-sporcu-ter-dokuyor-1.jpg

Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza atletizm kültürünü aşılayarak çeşitli branşlarda becerilerini artırmak, alt yaş gruplarında yeni yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlamak ve ülkemizi ilerleyen süreçte olimpiyatlarda temsil etme kabiliyetine sahip sporcuların rekabet ortamı içerisinde yarışmacı kişiliklerinin gelişmesine katkıda bulunmak amacı ile Konya'da Naili Moran U16 Yaş Grupları Atletizm Final Yarışmaları düzenlendi. Türkiye'nin tanınmış spor adamlarından Ali Naili Moran adıyla düzenlenen yarışmalar Selçuklu Atletizm Pisti'nde gerçekleştirildi. Yarışmalara 48 ilden 631 sporcu katıldı. Sporcular kıyasıya birbirleriyle yarıştı.

631-sporcu-ter-dokuyor-2.jpg

Naili Moran Türk basketbolcu ve Türkiye Atletizm Federasyonu başkanlığı yaptı. Milli sporcu, atlet, basketbolcu, futbolcu, boksör, spor yöneticisi, spor hakemi ve yazar olan Moran, 1931'de atletizm millî takımına seçildi ve Balkan Oyunları'na katıldı. Türk basketbolunun ilk yıllarında genellikle öncü olarak kabul edilir.