Bakanlardan "Boykot" çağrılarına sert yanıt!

Bakanlardan "Boykot" çağrılarına sert yanıt!
Bakanlar, İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturması sonrası başlatılan boykot çağrılarına dair sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Ticaret Bakanı Bolat ise, boykotun ticaretini olumsuz etkileyen esnafın, şirket sahiplerinin ve hissedarlarının borçlar hukuku çerçevesinde tazminat davası açabileceğini belirtti.

Bakanlar, İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturması sonrası başlatılan boykot çağrılarına sert tepki gösterdi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, boykotun ekonomiyi sabotaj girişimi olarak nitelendirerek, boykot çağrılarının ticaretini olumsuz etkileyen esnaf ve şirket sahiplerine borçlar hukuku çerçevesinde tazminat davası açma hakkı olduğunu belirtti. Bolat, "Bu konuda kimse tereddüt etmesin," diyerek, vatandaşları ve esnafı, bu tür girişimlere karşı dimdik durmaya davet etti.

Bolat, boykot çağrılarını "ekonomiyi sabote etmeye yönelik girişimler" olarak tanımlarken, bu tür çağrıların, halkın büyük çoğunluğunu ikinci sınıf vatandaş olarak gören dar bir çevrenin beyhude çabaları olduğunu söyledi. Vatandaşlara alışverişlerini yapmaları çağrısında bulunan Bolat, özellikle esnaf ve ticaret odalarına da üyelerinin haklarını koruma sorumluluğu hatırlattı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, boykot çağrılarının milleti yıldıramayacağını vurguladı. Uraloğlu, bu söylemlerin yalnızca markaları hedef almakla kalmadığını, aynı zamanda ülkenin birliğine, emeğine ve geleceğine zarar vermeyi amaçladığını ifade etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, boykot çağrılarının esnafın kazancını hedef aldığını belirterek, bu tür çağrılarla "para kulelerini ve yolsuzlukları örtemezsiniz" dedi. Kurum, ekonomiyi hedef alan bu girişimlerin her zaman kaybetmeye mahkum olduğunu belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, boykotun hukuka aykırı olduğunu belirterek, markaları ideolojik amaçlarla hedef almanın hukuk devletiyle bağdaşmadığını vurguladı. Tunç, ticaretin engellenmesinin açıkça hukuka aykırı bir linç girişimi olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, boykot çağrılarının ülkenin daha müreffeh bir geleceğe ulaşmasına zarar verdiğini belirterek, ayrıştırıcı söylemlerle karşı karşıya kalındığında milletin her zaman birlikte hareket edeceğini ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, boykot çağrılarına karşı halkın, esnafın ve üreticinin emeğinin korunması gerektiğini belirtti. Yumaklı, kendi üreticisine sırt dönmenin, milli ekonomiye zarar vermek anlamına geldiğini söyledi ve vatandaşları bu tür girişimlere karşı birleşmeye çağırdı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise boykot çağrılarının emekçilerin ekmeğiyle oynadığını belirterek, bu tür girişimlerin amacına ulaşamayacağını ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, boykot çağrılarının milli markaları zayıflatma çabası olduğunu ve Türkiye'nin ortak geleceğine zarar verdiğini vurguladı. Kacır, Türk milletinin feraset ve basiretiyle bu tür oyunlara gelmeyeceğini ve ayrıştırıcı söylemlerle hareket edenlerin kaybedeceğini belirtti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.