Cinayet zanlısı, farelerin bastığı evden kaçtı, yakayı ele verdi

Cinayet zanlısı, farelerin bastığı evden kaçtı, yakayı ele verdi
Konya'da trafikte tartıştığı genci 6 yerinden bıçaklayarak öldüren şüpheli, olaya müdahil olan 8 kişiyle birlikte adliyeye sevk edildi.

Katil zanlısının yakalanmamak için ilk olarak bağ evinde saklandığı, fakat burayı farelerin bastığı öğrenildi. Ardından, dikkat çekmemek için arkadaşları tarafından kamyonla başka bir adrese götürüldü.

Olay, geçtiğimiz Pazar günü Konya'nın merkez Meram ilçesi Melikşah Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 23 yaşındaki Batuhan B., seyir halindeki aracıyla drift yaparak kendisine yol vermeyen 18 yaşındaki Muhammet Oğuzhan Yaşar'ı takibe aldı.

Batuhan B., pazar yeri yakınlarında durdurduğu Yaşar'ı 6 yerinden bıçakladı. Yaralı haldeki Yaşar, otomobiline binerek olay yerinden uzaklaştı, ancak bilincinin kapanması sonucu park halindeki iki araca çarparak durdu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yaşar, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Muhammet Oğuzhan Yaşar'ın ölümüne neden olan şüpheli veya şüphelileri yakalamak için harekete geçti.

Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, Yaşar'ı takip eden bir araçtan inen kişinin bıçaklama sonrası olay yerinden ayrıldığını tespit etti. Yapılan çalışmalar sonucunda bu kişinin Batuhan B. olduğu belirlendi.

Şüphelinin yerini öğrenmek için yapılan araştırmada, Batuhan B.'nin önce Karatay'daki bir çiftlikte, ardından İsmil Mahallesi'nde bir evde, son olarak da bir bağ evinde saklandığı tespit edildi.

Son olarak, polisten kaçmak için Kaşınhanı Mahallesi'ndeki bir adrese geçti. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Batuhan B.'yi burada yakalayarak gözaltına alırken, şüpheliye yardım eden 8 kişiyi de farklı adreslerde yakaladı.

Saklandığı evde fare çıktı, adres değiştirince yakalandı
Emniyete getirilen Batuhan B., buradaki ilk ifadesinde, “Muhammet Oğuzhan Yaşar araçla seyir halindeyken önümde birkaç kere fren yapıp drift atarak ilerledi, bana yol vermedi. Daha sonra aramızda yaşanan tartışmayla pazar yerine yakın bir yerde tartıştık ve olay gerçekleşti.

Daha sonra Muhammet Oğuzhan Yaşar aracına binerek uzaklaştı. Ben de arkadaşlarımı aradım ve onlarla olay yerinden ayrıldık. Beni önce Karatay ilçesinde bulunan bir çiftliğe ardından da İsmil Mahallesinde bir eve daha sonra ise aynı mahallede bulunan bir bağ evine götürdüler.

Burada kaldığım sırada büyük fareler gördüm, bunu arkadaşlarıma söylemem üzerine onlar da dikkat çekmemek için kamyonla beni alarak Kaşınhanı Mahallesinde bulunan bir eve götürdüler. Burada da polis ekipleri baskın yaptı, yakalandım. Pişmanım” dediği bilgisi edinildi.

Katil zanlısı Batuhan B. ve kendisine yardım eden 8 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.