Sosyal İnovasyon Ajansı'nda 'Saat Kulesi' Temasıyla Creathon'24 Heyecanı

Sosyal İnovasyon Ajansı'nda 'Saat Kulesi' Temasıyla Creathon'24 Heyecanı
Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı'nın öncülüğünde, Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türkiye Tasarım Vakfı ve ODTÜ Tasarım Fabrikası iş birliğiyle Creathon'24 etkinliği "Saat Kulesi" temasıyla hayata geçirildi. Üçüncüsü düzenlenen bu etkinlikte, 11 farklı ilden gelen gençler, yenilikçi projelerini gerçekleştirme fırsatı buldular.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Türkiye Tasarım Vakfı ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Tasarım Fabrikası iş birliğiyle Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) tarafından düzenlenen Creathon'24 “Konya Saat Kulesi” yarışması gerçekleştirildi.

Bu etkinlikte, genç katılımcılar yeni nesil kültürel mekanlar için geliştirdikleri etki odaklı projeleriyle yarıştı. “Konya Saat Kulesi” teması etrafında şekillenen Creathon’24, gençlerin disiplinlerarası araştırma ve tasarım becerilerini geliştirdikleri, aynı zamanda yenilikçi projeler sunma fırsatı buldukları bir platform haline geldi.

KONYA'YA YENİ BİR SOLUK: GENÇLER SAAT KULESİNİ YENİDEN TASARLADI

Creathon sürecinde, Sosyal İnovasyon Ajansı söyleşi ve maraton etkinliklerine, Kapsül Teknoloji Platformu ise final sunumlarına ev sahipliği yaptı. Yarışma, ülke genelinden farklı disiplinlerden katılımcıların “Konya Saat Kulesi” teması üzerine yenilikçi fikirler geliştirdiği ve projelerini bağımsız bir jüriye sunduğu bir tasarım maratonu olarak tamamlandı.

11 FARKLI İLDEN 13 TAKIM YARIŞTI

11 farklı ilden gelen 13 takım, Konya’nın kültürel mirasını modern dokunuşlarla yeniden yorumlayarak, şehrin merkezinde ihtiyaç duyulan etkinlik ve tanıtım alanı olarak işlev görebilecek bir “Saat Kulesi” tasarımı üzerinde 36 saat boyunca yoğun bir şekilde çalıştı.

Final sunumlarının ardından, kazanan takımlara ödülleri takdim edildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.