Ilgın’da Muhtarlar Günü kutlandı

Ilgın’da Muhtarlar Günü kutlandı
Ilgın’da 19 Ekim muhtarlar günü Cumartesi günü Fahrettin Altay Paşa Tören Alanı’nda Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen tören ile kutlandı.

Törene Ilgın İlçe Kaymakamı Aytekin Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Apil ve ilçe resmi kurum amirlerinin yanı sıra Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Emre, CHP Ilgın İlçe Başkanı Mustafa Kozan, MHP İlçe Başkanı Harun Ok ve mahalle muhtarları katıldı.

Tören Ilgın Muhtarlar Derneği tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Akabinde Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam etti.

Programın devamında Ilgın Muhtarlar Derneği Başkanı Musa Akyürek günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

ilginda-muhtarlar-gunu-kutlandi-3.jpg

Akyürek konuşmasında; “ Muhtarlık kurumu temel demokrasinin unsurlarından biri olarak 1829 yılında dönemin padişahı 2. Mahmut zamanında hayata geçirilmiş ülkemizde yerel demokrasinin en önemli örneğini temsil etmektedir. Cumhuriyet döneminde 4541 sayılı şehir ve kasabalarda muhtar ve ihtiyar heyetlerinn teşkiline dair kanun ile desteklenmiş olan muhtarlık müessesesi Cumhurbaşkanımızın talebi ile 19 Ekim’in Muhtarlar günü olarak kabul edilmiş ve yayınlanan genelge ile resmileşerek her yıl muhtarlar günü olarak kutlanmaktadır. 195 yıllık geçmişinde muhtarlara hak ettiği değeri vererek bizleri onurlandıran Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı ar sediriz.Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli katılımcılara da şahsım ve tüm muhtarlarımız adına teşekkür ederim.” Dedi.

ilginda-muhtarlar-gunu-kutlandi-1.jpg

Ilgın Muhtarlar Derneği Başkanı Musa Akyürek’in konuşmasının ardından program sona erdi.

Ilgın İlçe Kaymakamı Aytekin Yılmaz ise muhtarlar günü dolayısıyla yaptığı açıklamada;

“İdari teşkilatımızın önemli bir parçası, demokrasinin özü olan muhtarlık kurumu, milletimizin iradesini yansıtan yerel demokrasinin en güzel örneğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde halkımızla devletimizin kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.” ifadesinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.