Kızılay Sarayönü’nde kan bağışı aldı

Kızılay Sarayönü’nde kan bağışı aldı
Konya Kızılay Kan Merkezi ile Sarayönü Kızılay Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenledikleri kan bağış kampanyasına vatandaşlar yine kayıtsız kalmadı. Geçtiğimiz hafta Sarayönü Belediye binasının önünde ki alanda gerçekleştirilen bir günlük kan ve kök hücre bağışı kampanyasında 50 ünite kan toplandı.

Türk Kızılayı tarafından ülke genelinde düzenlenen kampanya kapsamında Sarayönü’nde belli periyotlarla yapılan bağış kampanyası geçtiğimiz hafta içi Sarayönü Belediyesi’nin önünde kurulan mobil Kızılay Bağış Tırında gerçekleşti.

Belirlenen takvimin aksine, kan stoklarında yaşanan sıkıntı nedeniyle öne alınan kampanyada, mobil tır içerisinde vatandaşlardan 50 ünite kan toplandı.

Türk Kızılayı Sarayönü temsilcisi Veysel Topçuoğlu, takvimde yaşanan değişimin biraz acil ihtiyaçtan kaynaklandığını dile getirerek, kayıtsız kalmayan vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

Kızılay’ın Sarayönü ve benzer ilçelerde belirlenen periyotlarda kan bağışını kabul ettiğini belirten Topçuoğlu, 25 Eylül’de Kızılay tırının tekrar ilçeye geleceğini belirterek, ”Şu anda stoklarda mevcutta 25 bin kadar kan bulunmakta. Allah göstermesin bir afet durumunda bu rakam oldukça düşük. Kızılay, sadece Konya’da günlük 300 kadar kan stoğunu hastanelere gönderiyor. Bu da aylık ortalama sadece Konya’da bile 9 bin adet kanın hastalara ulaştırılması gerektiğini gözler önüne seriyor.

Kan bağışı çağrımıza vatandaşlarımız yine kayıtsız kalmadı. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. Belediye önünde düzenlemiş olduğumuz kampanyaya işi ya da özel sebeplerinden ötürü yetişemeyen vatandaşlarımız ise Konya Merkeze gittikleri zaman mutlaka Kızılay Merkezine uğrayarak kan bağışında bulunmalarını tavsiye ediyorum. Kan bağışı hem hasta bir vatandaşımızın sağlığına kavuşmasına, hem de kan veren vatandaşımızın vücudunun yeniden üretime geçerek enerjisini ve sağlığını dengelemesine fayda sağlamaktadır. Kanı verende, alan da sağlığına kavuşur. Ayın 25’inde tırımız yeniden ilçemize gelecek. O tarihe kadar tekrar duyurusunu yapacağız. Bağışçılarımızın hepsinden Allah razı olsun, umarım hastalarımıza şifa olur” şeklinde konuştu