MİT'ten Süleymaniye'de İki Teröriste Darbe

MİT'ten Süleymaniye'de İki Teröriste Darbe
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK'nın sözde Toplumsal Alan sorumluları Berfin Roj kod adlı Caize Selber ve Tekoşin Dilgeş kod adlı Emine Ulaş'ı Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi.

MİT, Irak'ın Süleymaniye bölgesinde, PKK/KCK'nın sözde Toplumsal Alan sorumluları olan Berfin Roj (Caize Selber) ve Tekoşin Dilgeş (Emine Ulaş)'ı etkisiz hale getirdi. İstihbarat ağı aracılığıyla iki teröristin son olarak İran sınırındaki Pencevin bölgesinde faaliyet gösterdikleri tespit edildi.

Güvenlik kaynaklarına göre, MİT'in yürüttüğü detaylı çalışmalar sonucunda, Berfin Roj ve Tekoşin Dilgeş’in, örgütün üst düzey yöneticileriyle yakın ilişkiler içinde olduğu ortaya çıktı. Bu teröristlerin, aldıkları talimatlar doğrultusunda bölge halkını vergilendirme adı altında haraca bağladıkları, toplanan meblağları ise Türk güvenlik güçlerine yönelik saldırılar için kadro temininde ve örgüte lojistik destek sağlamak amacıyla kullandıkları belirlendi.

Ayrıca, iki teröristin terör örgütüne katılacak gençleri tespit edip teşvik ettikleri, ideolojik propaganda ile manipülasyon yaptıkları ve Türkiye'deki gençlik yapılanması mensuplarına eylem amaçlı talimatlar ilettikleri de tespit edildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.