Narin Güran cinayetinde sona gelindi! Katiller için hesap vakti

Narin Güran cinayetinde sona gelindi! Katiller için hesap vakti
Narin Güran cinayetinde Ankara'dan gelen özel ekibin çalışması sonucu bulunan deliller dava dosyasına girdi. İddianamenin önümüzdeki günlerde tamamlanması ile Narin'in katilinin kim olduğu, kimlerin yardım ettiği netlik kazanacak.

Diyarbakır Bağlar ilçesi Tavşantepe Köyü'nde kuran kursundan evine giderken kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni çuval içinde dere kenarında gömülü olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında sona yaklaşıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde biri başsavcı vekili 4 cumhuriyet savcısının yaptığı kapsamlı soruşturmada aralarında anne Yüksel, ağabey Enes Güran ile amca Salih Güran ile cesedi gömen Nevzat Bahtiyar ve yengeler Hediye ile Maşallah Güran'ın da aralarında olduğu 12 kişi tutuklandı.

Savcılar, 60 gündür süren soruşturmada, cinayet ile ilgili bilgi ve belgeleri tek tek topladı. Elde edilen görüntüler, ses kayıtları, HTS kayıtları ile ifadelerin bir bütün olarak detaylı bir çözüm yapılmasının ardından soruşturma dosyasına eklendi.

Ankara'dan gelen özel ekibin çalışması sonucu bulunan deliller de dava dosyasına girdi. İddianamede sona gelindi.

3 cumhuriyet savcısının hazırlamaya başladığı iddianamenin önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor. Hazırlanacak iddianamede ise Narin'in katilinin kim olduğu, kimlerin yardım ettiği sorularının cevabı alınacak.

Türkiye'nin gündeminde uzun süre yer tutan Narin Güran cinayetiyle ilgili yargılamada ise, gözler anne Yüksel Güran, amca Salim Güran, ağabeyi Enes Güran ve Nevzat Bahtiyar'da olması bekleniyor.

Elde edilen son HTS kayıtlarında anne, amca, ağabey ve itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın evde oldukları ortaya çıkmıştı. Narin'in cesedini gömen Nevzat Bahtiyar ifadesinde Narin Güran'ın cansız bedeninin yerde olduğunu ifade etmişti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.