Niğde'nin gastronomi turizmi geliştirilecek
Dernek, Gastro Niğde 2024 adı altında toplanarak, basın toplantısı düzenleyip amacını tanıttı. Akademisyenler, turizmciler, şefler ve işletmelerin yer aldığı dernek, yöresel lezzetleri ve mutfağı ön plana çıkararak, Niğde'yi gastronomi turizminde önemli bir destinasyon yapmayı hedefliyor.
Derneğin genel kurulunun ardından başkanlığa seçilen Rıdvan Toprak, Niğde'yi gastronomi alanında hak ettiği yere taşımak için çalışmalar yapacaklarını belirtti. Toprak, "Güneş Aladağlar'dan doğuyor, kadim lezzetler turizmle buluşuyor" sloganı ile başladıklarını vurgulayarak, Niğde'de daha önce kurulan derneklerin ardından ustalık dönemine girdiklerini ifade etti.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi İsa Serhan Cihangir, derneğin 76 üyesiyle birlikte, Niğde'nin gastronomik değerlerini ortaya koymak ve bu alandaki potansiyeli artırmak için adımlar atacaklarını söyledi. Niğde'nin 10 bin yıllık tarihi ve gastronomik zenginliğine rağmen hala hak ettiği noktada olmadığını belirten Cihangir, yerel yönetimler ve basın mensuplarının desteğiyle Niğde'yi gastronomi ve turizmde layık olduğu yere taşımayı amaçladıklarını kaydetti.
Şinasi Özmen, Niğde'nin 5 yerel lezzetinin coğrafi işaretle tescillendiğini hatırlatarak, dernek olarak bu ürünlerin sayısını arttırmak için çalışmalar yürüteceklerini açıkladı. Ayrıca, Niğde Turizm Otelcilik Lisesi Yiyecek İçecek ve Mutfak Bölümü Öğretmeni Mustafa Salman da öğrencilere küçük yaştan itibaren eğitim verip, sektörle tanıştırarak, dernek bünyesinde kurulacak akademide daha kapsamlı eğitimler sunacaklarını dile getirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.