O ilçede hastalar artık daha kaliteli hizmet alacak

O ilçede hastalar artık daha kaliteli hizmet alacak
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, ilçe değerlendirme programları kapsamında Hüyük ilçesindeki sağlık tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yanında hizmet başkanlarıyla birlikte gerçekleştirdiği bu ziyaret, sağlık hizmetlerinin durumu hakkında bilgi edinmeyi amaçlıyor.

Hüyük Toplum Sağlığı Merkezi değerlendirmesi ile Hüyük programına başlayan Prof. Dr. Koç, aile sağlığı merkezlerinde sunulan 1. Basamak sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekti. 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu ve aile sağlığı merkezinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunan Prof. Dr. Koç, ilçede sunulan sağlık hizmetleri, aşı çalışmaları ve tarama süreçlerinde gelinen son durum hakkında Hüyük Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. K. Serkan Kasapoğlu’ndan bilgi aldı.

Yeni Sağlık Tesisi İnşaatı Hızla İlerliyor

Hüyük ilçe merkezinde inşaatı süren Hüyük Toplum Sağlığı Merkezi, aile sağlığı merkezi ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunun bir arada yer alacağı sağlık tesisini de yerinde inceleyen Prof. Dr. Koç, inşaatın hızlı bir şekilde ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Prof. Dr. Koç, “İnşaatın tamamlanması ile birlikte koruyucu sağlık hizmetlerini, çok daha modern şartlarda sunarak daha fazla vatandaşımıza ulaşma imkânı bulacağız” şeklinde konuştu.

İlçe Sağlık Müdürlüğü değerlendirmelerinin ardından, Hüyük Devlet Hastanesi'nde sunulan sağlık hizmetleri ve yürütülen yeni projeler hakkında Hastane Başhekimi Dr. Mehmet Kendir’den istatistiklerle desteklenen bir sunum alan Prof. Dr. Koç, hastanenin rolüne uygun sağlık hizmetlerini başarıyla sunduğunu ifade etti. Uzman hekim ve sağlık çalışanı sayısının oldukça iyi seviyelerde olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Koç, Hüyük’ten il merkezine yapılan sevklerin önemli ölçüde azaldığını belirterek, tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Değerlendirmelerin ardından Hüyük Belediye Başkanı Dr. Sadık Sefer ile bir araya gelen Prof. Dr. Koç ve hizmet başkanları, ilçedeki sağlık yatırımları ve sunulan hizmetler hakkında fikir alışverişinde bulundular. Belediye Başkanı Sefer’e verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Koç, işbirliklerinin önemine dikkat çekti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.