Ahmet TURAN
ZORLU BİR BAŞARI
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, üniversite açısından 2020 yılını değerlendirdi. Gündemde olan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Prof. Dr. Zorlu’nun aslında zoru seven ve başarı için zorlukları aşan bir karakteri olduğuna şahidim.
Çünkü geçmişe dayalı bir dostluğumuz var.
Üniversite de geçen yılların değerlendirme toplantılarını geleneksel hale getirdi.
Şeffaflık örneğinin bir mimarı.
Necmettin Erbakan Üniversitesini iki yılda toplamayı başardı.
Zorlu bir başarıya imza attı.
Neler mi söyledi?
Önce, “ İlmi aramayı emreden bir medeniyetin mensupları olarak günceli takip eden, her zaman bir adım önde olmak için gayret sarf eden bir Üniversiteyiz. Mensubu olmaktan onur duyduğum Necmettin Erbakan Üniversitemizin kuruluşunun 10. yılında geriye dönüp yapılan çalışmalara bakınca; marka değeri yüksek, yenilikçi ve dinamik bir devlet üniversitesi olduğumuzu görüyorum… Üniversitemizin 10. yılı kutlu olsun. Daha nice başarıyla dolu yıllara” diyerek misyon ve vizyon tanımlaması yaptı.
Aslında zorlu süreci içine alan ve cesaret isteyen ülke olarak ta çok önemsediğimiz göz göze gelme projesinden de şöyle bahsetti.
Göreve geldiğimizde hızlı bir biçimde öğrenci evi ziyaretleri yapmaya başlamıştık. 2019’da 200’ün üzerinde ev ziyareti gerçekleştirmiştik. 2020 yılında malum sebeplerle ziyaret yapamadık ama telefonla da olsa birebir ilgilenmeye, yanlarında olmaya gayret ettik. Araya mesafelerin girdiği bu süreçte doğrudan şahsıma ulaşabilmeleri için de “Rektör’e Yaz” uygulamasını devreye aldık”
Araştırmacılarının ulusal ve uluslararası alanda başarılı neticeler elde etmelerinin yanında Roma, Bizans ve Selçuklu dönemlerinde stratejik konumu olan Konya'nın Gevale Kalesi çevresinde arkeolojik kazılar yaptıklarını paylaştı.
Üniversitenin çok sayıda çalıştay, seminer ve yuvarlak masa tartışmalarına ev sahipliği yaparak 2020 yılında adeta öğrenciler, akademisyenler ve politikacılar için bir cazibe merkezi haline geldiğini vurguladı.
Konya’da Sıfır Atık Belgesi alan ilk kamu üniversitesi olduklarını, Üniversite bünyesinde ‘Türk Patent ve Marka Kurumu Bilgi ve Doküman Birimi’ni kurduklarını, içerisinde yer aldıkları araştırma geliştirme projeleri ile ekonomiye doğrudan ve dolaylı olarak toplam 22 Milyon TL katkı sağladıklarını da ilave etti.
Ekip arkadaşlarına da şöyle bir mesaj iletti.
“Ben olmayan, “biz” olan bir Üniversitede gençlerle geleceklerini inşa etmek üzere yürümek fevkalade önemli ve sorumluluk gerektiren bir iş… Ben bu anlamda üzerine düşenin en iyisini yapmak için mücadele eden, kendini adamış akademik ve idari personelle yürüyor olmaktan mutluluk duyuyor, tüm personelimize ve elbette üniversitenin sadece fiziki olarak okula gidip gelmekten ibaret olmadığının farkında olan ve bu doğrultuda pandemi sürecinde de öğrenme şevkini sürdüren öğrencilerimize şükranlarımı iletiyorum”
Zorlu hocaya, zorlu yollarda başarı diliyoruz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.