Bu işi yapmak istiyorsanız adres değişikliği yapmayı unutmayın

Bu işi yapmak istiyorsanız adres değişikliği yapmayı unutmayın
Konya Ticaret İl Müdürlüğü, ikinci el araç satışı yapmak için internet üzerinden müracaatı sırasında ev adresi veren işletmelerin yetki belgesinin iptal edileceğini duyurdu.

Konya Ticaret İl müdürlüğü yetkilileri Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında Müdürlüğü tarafından bu alanda faaliyet gösteren işletmelere yetki belgesi düzenlendiğini hatırlattı. Buna istinaden yapılacak başvurularda Yönetmeliğin 15 inci maddesinin ikinci fıkrası " ... ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edilen ... bu iş yeri ikamet amacıyla kullanılamaz." hükmünün bulunduğunu vurguladı.

Söz konusu hüküm çerçevesinde başvurular değerlendirildiğinde ietts.gtb.gov.tr internet adresine ikamet adresi kullanılarak başvurular yapıldığının tespit edildiği belirtilirken, ''Bu şekilde ikamet adresi kullanılarak başvuru yaptıktan sonra yetki belgesi düzenlenmiş işletmelere bu aykırılığı giderebilmesi için 30 (otuz) gün süre verilerek mevcut adresini bir iş yeri adresine güncellemesi istenecektir. Bu süre sonunda aykırılık giderilmezse söz konusu işletmeler adına düzenlenen yetki belgeleri iptal edilecektir.'' denildi.

Ayrıca ikamet adresi kullanılarak yapılan yeni başvurular da Yönetmeliğin amir hükmüne aykırı olması nedeniyle direkt reddedileceği bildirilirken, ''Bunun yanında MERSİS ve/veya ESBİS'te bir iş yeri adresi olmasına rağmen bu adresi ikamet adresiyle aynı olan işletmelerin başvuruları da reddedilecek. Sonuç olarak ikamet adresi ile yetki belgesi alınamayacak ve yetki belgesi almış olan işletmelerin de verilen sürede aykırılığı gidermemesi durumunda bu belgeleri iptal edilecek.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.