Ahmet TURAN
KONYA KARDEŞLİĞİ
Geçtiğimiz günkü yazımız da, depremzede kardeşlerimizin yaşanan dramın ardından kendilerini yalnız bırakmayan devletimizi ve milletimizi ifade etmek için “İnsanlığımızı öğrendik” sözlerini paylaşmıştım.
Görüyoruz ki devletimizin tüm imkanları, milletimizin gönlüyle birlikte bölgeden hiç ayrılmıyor.
Bu acının içerisinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın organizesiyle tüm Konya’nın deprem bölgesinde gösterdiği yardımlaşma ve dayanışma çabasını anlatmaya kelimeler yetmez oldu.
Konya bu bölgelerde sadece arama kurtarma, enkaz kaldırma, alt yapıyı yeniden tesis etme, çadır ve konteyner kent kurma, seyyar sağlık üniteleri, ekmek fırını ve mutfak hizmeti ile başta su olmak üzere içecek, giyecek ve gıda yardımları yapmadı, Konya İl Müftüsü Prof.Dr Ali Öge ve din görevlilerinden oluşan ekibiyle yaptığı cenazelerin defni, manevi ve psikolojik danışmanlık, çadır camii ve merkezi ezan sistemleri, sıcak yemek, lojistik ve gıda dağıtım planlaması ile enkazla yıkılan kardeşlerimizin, moral ve motivasyonun dirilişini de sağladı.
Kendisini yalnız ve çaresiz gibi hisseden kardeşlerimizin manevi direncini artırdı.
Devletimizin verdiği imkanlar ve milletimizin desteğiyle her daim ana kucağı gibi yaraları sarılıncaya kadar bir ve beraber olacaklarını anlattı.
Konya Müftülüğü ekibi sadece bölge de değil, rahat bir yuva için Konya’ya gelip devlet yurtlarına ve evlere yerleşen depremzedelere de manevi hizmetlerini eksiksiz verme gayretinde.
Depremden önce nişanlanan bir çiftin düğününü çok sayıda davetlinin katıldığı Konya pilavı ikramı ilebirlikte yaptılar. Genç çiftlerin mutluğunun yanı sıra katılan davetlilerin de takdirini kazandılar.
Belki Konya Müftülüğü kaç kişilik ekibi ile bölgeye gitti diye merak ediyorsunuzdur?
Depremin ilk gününden itibaren dönüşümlü olarak imam, vaiz ve kuran kursu hocalarından oluşan 650 görevli ile bölgedeler.
Bayan ve erkeklerden oluşan bu ekip: çocuklar, hanımlar ve erkeklere manevi bilgi paylaşımlarının yanında cenaze kefenleme ve cenaze namazlarını kıldırma görevi de ifa ediyorlar.
Her gün konteyner ve çadırlarda kalan aileleri ziyaret ederek ihtiyaçlarının tespitinde ve tedarikinde de yardımcı oluyorlar.
Gördüklerimizin dışında sık sık deprem bölgesine ziyaretler yapan İl Müftüsü Prof.Dr. Ali Öge’nin görüşlerini de alalım istedik.
Makamında ziyaret ettiğimiz Ali hocamızın söyledikleri de şunlar.
Depremin ilk gününden itibaren devletimizin gücünü, milletimizin paylaşma azmini gördük. Her anımızda devletimize ve milletimize zeval vermesin diye rabbimize dua ettik.
Konya Müftülüğü olarak depremin ilk günü bölgeye gönüllü gitmek isteyen var mı diye yapılan çağrıya bin görevlimiz cevap verdi.Şimdi sayı çok arttı.
Bu bir güçtür. Güvendir.
Biz, Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olarak görevimizi ifa ederken, zor duruma düşen kardeşlerimize manevi danışmanlık yaparak hayatlarını normalleştirmeye çalışıyoruz. Verdiğimiz desteklerle morallerini düzeltip, rehabilite etmek istiyoruz.
Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimiz için Konya da gıyabi cenaze namazı kıldırdık. Hatim duaları yapıyoruz. Yurtlarda kalan kardeşlerimize moral olsun diye Konya gezileri düzenliyoruz.
Deprem bölgesinde ve Konya ya gelen kardeşlerimiz tüm Konya’yı yanlarında hissettiler.
Bu da Konya kardeşliğidir.
Maddi manevi desteklerini esirgemeyen Konyalılara canı gönülden teşekkür ediyoruz, dua ediyoruz.
Bizim de duamız rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.