CHP'li Bektaş: 'İktidarın sığınmacı politikası çöktü'

CHP'li Bektaş: 'İktidarın sığınmacı politikası çöktü'
CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, iktidarın Suriye ve sığınmacı politikası çöktüğünü belirterek ''İktidar neden olduğu Suriye krizini çözemediği gibi Türkiye’yi bu krizin tutsağı haline getirmiştir.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetinin bu tablonun sorumlusu olduğuna dikkat çeken Bektaş, ''Hükümet neden olduğu Suriye krizini çözemediği gibi Türkiye'yi bu krizin tutsağı haline getirmiştir. Erdoğan izlediği politikayla Suriye'nin yıkımına neden olurken ve Türkiye'yi dünyanın sığınmacı deposu haline getirirken, bir de bu insanların hayatı üzerinden Avrupa ile pazarlık yapmaktan çekinmemiştir. Türkiye'de giderek sayısı artan sığınmacıların yarattığı toplumsal, siyasal, ekonomik ve demografik sorunları görmezden gelmiş, bu sorunlardan bir tanesini bile çözmek için hiç bir girişimde bulunmamıştır.'' dedi.

Türkiye'nin Atatürk döneminin temel taşı olan komşuların içişlerine karışmama ilkesine sözde değil uygulamada da bağlı kalması gerektiğini belirten Bektaş, ''Türkiye Suriye politikasını yeniden belirlemeli, mevcut statükonun devamının tıkanma noktasına geldiğini görmelidir. Maaşını ödediği ÖSO mensuplarının Türk Bayrağı yakması, Türk mallarına zarar vermesi kabul edilemez. Erdoğan hükümeti sığınmacılar geri gönderilmesi de dahil sorunun çözümü için derhal gerçekçi ve uygulanabilir bir yol haritası yayınlamalıdır. Esad yönetimi ile normalleşme sürece sürdürülmelidir. Vatandaşlarımızı itidalli olmaya ve böyle ortamlar görülebilecek provokasyonlar karşısında dikkatli olmaya çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.